Zamieszczone przez darmag
Kąt wtrysku a odpalanie
Zwiń
X
-
Re: Kąt wtrysku a odpalanie
Zamieszczone przez sruboxMianowicie mam taki problem żr silnik rano ciężko zapala swiece mam dobre, grzeją...a silnik załapuje na raty...sprawdziłem kąt wtrysku i na rozgrzanym silniku wskazywało 82...czy tu moze byc problem?
Od jakiego czasu masz taki problem z odpalaniem?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sruboxczujnik temperatury sprawdzony jest ok, swiece zarowe tez...a paliwo sie nie cofa bo jak zalozylem zawor zwrotny na wezyku do pompy to nie bylo zadnej poprawy.
[ Dodano: Sob 27 Lut, 10 13:37 ]
Ustawie ten kąt wtrysku i wtedy zobacze czy cos pomoglo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sruboxUstawilem kąt wtrysku iidealnie na 49-51 i nie ma zadnej poprawy...cos mi sie wydaje ze pompa daje juz o sobie znac bo jak postoi to musze dlugo krecic zanim odpali a przebieg 388 tyś.
a tak po za tym sprawdziles czujnik temperatury paliwa ?
Komentarz
-
-
czujnik temperatury paliwa jest ok. pokazuje 30 kilka stopni....mam program na ok.115 km i mape rozruchowa tez poprawiona i jak ma 90 stopni pali od strzała a jak postoi to musze kręcic bo sie nie odzywa...jak odepne czujnik cieczy przy nagrzanym silniku to zapali od strzala ze skokiem do 1500 obr.
Komentarz
-
Komentarz